fredag 23 december 2011

I stället för en julklapp

Året närmar sig sitt slut och det borde vara dags för några sammanfattningar men de kanske kommer lite senare. Just nu, när det börjar bli dags för julklappar tycker jag att det är värt att namna att Dorota Maslowska som är en av Europas hetaste dramatiker och romanförfattare i mars 2012 kommer  för andra gången till Sverige! Visst är det ingen dålig nyhet så här inför julhelgen? En julklapp från oss på Polska institutet.
Ni kan möta Dorota i ett samtal med Marc Matthiesen om hennes författarskap, om språk och tillhörighet, nationalitet och konst. Samtalet kommer att arrangeras på Dramaten i samarbete med oss på Polska institutet. Dessutom blir det dramatiserade läsningar ur romanen Paw Krolowej och ur New York I love you but you are bringing me down: breven till Bijou – ett slags mejldagbok som författaren skrev då hon var bosatt i New York. Det är första gången som dessa texter framförs på svenska.

Samtalet ingår i en samtalsserie med framstående europeiska dramatiker som  arrangerats i samverkan med Goethe-institutet, Rumänska kulturinstitutet och Italienska kulturinstitutet. Utgångspunkten är dramatikerns och teaterkonstens roll i dagens Europa som genomgått omvälvande förändringar de senaste decennierna. Hur förhåller sig teatern och framför allt dess textförfattare till samtiden?

Dorota Masłowska, fot.K.Śliwa

Jag var ledig ett par dagar för att hinna med alla pepparkakor, pepparkakshus osv. men nu är jag tillbaka på jobbet - bara en dag och kortare än vanligt. Jag sitter på kontoret alldelles ensam och det känns lite läskigt men också skönt på  något sätt. Och snart blir det dags för min familjetid med många, många gäster. God Jul!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar